Index Vakbarát Hírportál

Hat nap után éledt fel a halottnak hitt matróna

2012. március 1., csütörtök 00:40 | aznap frissítve

Hat napig feküdt halottként, majd felkelt, és kimászott koporsójából a 95 éves Liu Hsziufeng, írja a Mirror. A nőt a szomszédai találták meg az ágyában a kínai Kuanghszi tartományban lévő otthonában. A nő korábban fejsérülést szenvedett, az őt megtaláló szomszédai erre vezették vissza, hogy nem mozdult, és nem is lélegzett. Az asszonyt a 60 éves unokája próbálta élesztgetni, mert a test nem volt hideg, de hiába lökdöste, hiába szólongatta, nem reagált.

Az asszony régóta egyedült élt már, unokája miután meggyőződött arról, hogy nagymamája jobblétre szenderült, elkezdte a temetési procedúrát, megrendelte a koporsót, a sírkövet, és csak néhány napjuk volt a rokonoknak, a közeli ismerősöknek, hogy a házban a koporsóban lévő asszonytól elbúcsúzzanak.

Amikor a temetés előtti napon a hazatérő unoka üresen találta a koporsót, azonnal szólt a szomszédoknak, hogy segítsenek az elbarangolt holttest megtalálásában. Nem kis megdöbbenésükre a nőt a konyhában találták meg, éppen főzött.

A nő annyit mondott az összesereglett és megdöbbent falubelieknek, hogy sokat aludt, és nagyon megéhezett, ezért főzött magának valamit. Maga tolta el a koporsó fedelét, egy helyi orvos szerint tetszhalott lehetett. Hálát adtak az égnek, hogy a helyi hagyományok szerint pár napig nem temetik el a holtakat, ami megmentette az élve eltemetéstől.

Ugyanakkor az is a hagyomány része, hogy a halottak ingóságait a halál után elégetik, így történt, hogy a 95 éves asszonynak semmije sem maradt.

Rovatok