Index Vakbarát Hírportál

Leteperték a zavartan rikoltozó utaskísérőt

2012. március 10., szombat 08:47

A repülőgép várható lezuhanásáról és a 2001. szeptember 11-i terrorcselekményekről rikoltozott egy zavartan viselkedő utaskísérő az American Airlines amerikai légitársaság felszállásra készülő gépén a dallasi repülőtéren: a stewardesst végül az utasok segítségével legyűrték, a gép némi késéssel a levegőbe emelkedett és biztonságosan megérkezett úti céljára.

Az utasok beszámolói szerint egy légikísérő a biztonsági előírások ismertetésekor hirtelen összefüggéstelenül kezdett beszélni, és követelte, hogy a gép műszaki problémák miatt forduljon vissza a beszálló kapuhoz. Kollégái félbeszakították, és igyekeztek megnyugtatni az utasokat, hogy nincs semmilyen probléma.

A zavarodott stewardess azonban rátett egy lapáttal: rikoltozni kezdett egy balesetről, amely szerinte a felszállás után be fog következni, a légitársaság szorult pénzügyi helyzetéről beszélt, valamint az eltérített utasszállító repülőgépekkel elkövetett, 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrorcselekményekről.

Egyes utasok mobiltelefonon riasztották a rendőrséget, a légikísérők pedig néhány utas segítségével legyűrték a stewardesst, akit végül a rendőrök bilincsben vezettek el. A dulakodásban megsérült két másik légikísérő, akiket kórházba szállítottak. A gép végül több mint egy órás késéssel, új személyzettel felszállt, és biztonságosan megérkezett célállomására, Chicagóba.

Az utasoknak némi vigaszt nyújthatott az átélt izgalmak után, hogy a felszállást követően - a szokásokkal ellentétben - ingyen szolgálták ki szeszes italokkal azokat, akik erre igényt tartottak.

Rovatok