Index Vakbarát Hírportál

Szőrtelenítik a nepáli farkasember-családot

2012. március 26., hétfő 13:06

Epilálják a falusi társaik által kiközösített himalájai farkasembereket, miközben Törökországban is szőr a téma, itt egy hitleres samponreklám okozott botrányt.

Ritka genetikai betegségben, a farkasember-szindrómának is nevezett hipertrichózisban szenved a 37 éves Devi Budhatoki és három gyermeke, miközben két további gyerekének arcán nem nő sűrű szőrzet. A család vasárnap a fővárosba, Katmanduba utazott, ahol az anya, tizenkét éves fia és öt- illetve tizenhárom éves lányai arcáról leműtik a szőrt. A Nepál északnyugati részén lévő Khare faluban élő családot sokat gúnyolták kinézetük miatt. Az arcbundájukat lézeres kezeléssel fogjuk eltűntetni - mondta Shankar Man Rai sebészorvos, a katmandui Model Hospital sebésze.

Mindeközben Törökországban felháborodást váltott ki a törökországi zsidó közösségből az a samponreklám, amelyikben Adolf Hitler beszél archív felvételen, miközben az alábbi, török nyelvű feliratok jelennek meg: "Ha nem visel női ruhát, akkor ne használjon női sampont. Tehát, ha ön férfi, akkor ezt a sampont kell használnia. Az igazi férfiak ezt használják".

Ishak Haleva török főrabbi elfogadhatatlannak nevezte, hogy a vállalat Hitler személyét használta fel a termék népszerűsítésére.

Rovatok