Index Vakbarát Hírportál

Nem tűnt el Medvegyev harcias macskája

2012. március 28., szerda 19:57

Dmitrij Medvegyev orosz elnök szerdán megnyugtatta honfitársait, hogy macskája, Dorofej nem tűnt el, biztonságban van.

"A macskáról. Dorofejhez közelálló forrás szerint ő nem tűnt el. Köszönöm mindenkinek, aki aggódott érte" - írta az orosz államfő indiai látogatása ideje alatt Twitter-üzenetében.

Az interneten ugyanis elterjedt a hír, hogy nyoma veszett Dorofejnek, a hétéves neva masquarade fajtájú elnöki macskának, amelynek értéke ezer dollárra rúg. Dorofej már korábban hírnevet szerzett magának, amikor összeverekedett Mihail Gorbacsov cicájával.

Mire Medvegyev üzenete megjelent, egy újonnan létrehozott Twitter-oldal Dorofej cica nevében már majdnem 400 követővel büszkélkedhetett, megmozgatva az orosz twitterezők fantáziáját. "Egyszerű. Azért inaltam el Medvegyevtől, mert azt ígérte, hogy átad Vlagyimir Putyinnak. Segítsetek elrejtőzni" - írta a @KotDorofej honlap létrehozója utalva Medvegyevnek a szöuli nukleáris csúcson Barack Obamával folytatott, bizalmas beszélgetésére, amelynek újságírók is fültanúi voltak, és amely során Medvegyev azt válaszolta az amerikai elnöknek, hogy üzenetét átadja utódjának, Vlagyimir Putyinnak.

Egy másik követő szerint Dorofej meg akarta leckéztetni gazdáját, miként lehet független valaki. Egy harmadik egy Putyint ábrázoló fotót küldve, amelyen a miniszterelnök egy prémsapkát visel cicafülekkel, azt írta: Dorofej? Nem, nem láttam őt."

Rovatok