Index Vakbarát Hírportál

Tagadják, hogy terrortámadás készült volna az afgán minisztérium ellen

2012. március 28., szerda 07:14

Az afgán hatóságok határozottan cáfolták szerdán, hogy terrortámadás készült volna a kabuli védelmi minisztérium ellen. Afgán titkosszolgálati források korábban elmondták, hogy 11 – más értesülések szerint 18 – embert, köztük katonákat vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy támadásra készültek. A védelmi minisztérium épületében több, öngyilkos merényletekhez használt mellényt, illetve robbanóanyagot találtak.

„Mindez teljességgel hamis" – mondta Hamid Karzai elnök szóvivője, Ajmal Fajzi. A védelmi minisztérium, valamint egy kormányzati illetékes szintén tagadta a médiaértesüléseket.

A New York Times szerint a merénylők terrortámadásra készültek a védelmi tárca, illetve a kormányhivatalnokok által használt buszok ellen. A történtek miatt kedden gyakorlatilag lezárták a minisztériumot, a kabuli diplomatanegyedben pedig jelentősen fokozták a biztonsági intézkedéseket, írták.

Egy afgán tisztségviselő azt mondta, hogy nincs biztonságban az, aki a tárca falai között tartózkodik, mivel a merénylőknek nyilvánvalóan voltak kapcsolataik a minisztériumi alkalmazottakkal. Az afgán védelmi minisztérium az egyik legjobban védett kormányépület Kabulban, és alig másfél kilométerre van az elnöki palotától, illetve a NATO-vezette katonai haderő főhadiszállásától.

Rovatok