Index Vakbarát Hírportál

Kinevették a kiejtését, halomra lőtte őket

2012. április 3., kedd 20:33 | aznap frissítve

Leginkább egy, az egyetem hivatalában dolgozó nőre volt dühös One Goh, a 43 éves, koreai származású férfi, aki hétfőn hét halálos áldozattal járó vérfürdőt rendezett egy oaklandi keresztény magánegyetemen. De állítása szerint diáktársai is megalázták, ezért állt bosszút.

Ugratták és nem bántak vele kellő tisztelettel - magyarázta vallomásában a hétfői vérengzés tettese, miért lőtt agyon hét és sebesített meg három másik embert, főként egykori diáktársait,  az East Oakland-i kis magánegyetem, az Oikos University kampuszán.

Bár a különböző híradások ellentmondanak abban, hogy kicsapták vagy magától ment el, annyi biztos, hogy a férfi tavaly novemberben hagyta ott az egyetemet. A nyomozóknak most azt vallotta, hogy tettével bosszút akart állni az iskolán és fájdalmat akart okozni.

Ezért sem szabad nevetni más emberek hülye kiejtésén

A gyilkos vallomásában a legtöbbet egy adminisztrátornőről beszélt, akire különösen dühös volt, de több diáktársát is emlegette mint akik többször gúnyolódtak rajta és ugratták a béna angol kiejtése miatt. Ha belépett a terembe, a többiek elhallgattak, néha meg egyenesen úgy tettek, mintha nem is lett volna jelen - panaszolta a férfi a rendőröknek.

Howard Jordan rendőrfőnök ugyanakkor azt mondta, hogy One Goh végül nem egykori csoporttársait lőtte le, hanem más diákokat. A férfi frusztráltságára utalhat, hogy a hét halálos áldozat közül hatan nők, az egyszem férfit a kocsikulcsa miatt lőtte agyon, mielőtt elmenekült volna. A hét áldozatból hatan diákok voltak, egyikük pedig titkárnőként dolgozott az iskolában. A vallomásban emlegetett főellenség a három sebesült egyike.

One Goh egy darab féluatomata pisztollyal szerelkezett föl, amit a nyomozók szerint egyszer újratöltött a mészárlás közben, amit azért hagyott abba, mert meghallotta, hogy valaki hívja a rendőrséget. A túszul ejtett recepciós nőt, akivel együtt behatolt az iskolaépületbe, végül nem bántotta.

Mivel ismerték, az iskolában azonnal megadták az adatait a megérkező rendőröknek, akik útban voltak a lakásához, amikor a férfi feladta magát.

Rovatok