Index Vakbarát Hírportál

Tűz pusztított egy moszkvai piaccsarnokban

2012. április 3., kedd 07:44 | aznap frissítve

Kigyulladt egy moszkvai piaccsarnok kedd reggel, a tűzben legalább tizenkét ember meghalt – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A tárca szóvivője szerint az áldozatok a volt Szovjetunió tagköztársaságaiból származó bevándorlók, akik a piacon dolgoztak, de azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy pontosan honnan érkeztek. A Sky News szerint állítólag tádzsikisztániak lehetnek.

A dolgozók szállásként használták azt a kétemeletes épületet, ami lángra kapott és nagyjából három órán keresztül égett az éjszaka közepén. A mentést végző emberek szerint a dolgozók szörnyű körülmények között éltek.

A tűz oka még nem ismert, de feltehetően egy hordozható elektromos radiátor okozta, amit az éjszakai hideg miatt hagytak bekapcsolva.

A Kacsalovszkij piacon történt tűzeset előtt néhány órával egy felhőkarcoló is kigyulladt Moszkvában. A Szövetség-toronyegyüttes 250 méter magas keleti épületének teteje lángolt, senki sem sérült meg.

Két helikopter hordta a vizet a városközpontból, a Moszkva folyóból, és azzal próbálták oltani a tüzet. Késő estére sikerült megfékezni a lángokat.

A tervek szerint a torony lesz Európa legmagasabb, 360 méteres épülete.

Rovatok