Index Vakbarát Hírportál

Házakra zuhant egy F-18-as Virginiában

2012. április 6., péntek 20:30 | aznap frissítve

Lezuhant egy kétüléses F-18-as vadászgép Viriginában. A két pilóta időben katapultált, őket könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Súlyos sérültek nincsenek, pedig a gép egy iskola közelében, lakott területen csapódott a földbe.

Egyelőre ismeretlen okok miatt hibásodott meg, majd zuhant le a Mayfair View apartman komplexum közelében Virginában, egy általános iskola, valamint egy állatmentő központ között a haditengerészet F-18-as vadászgépe. Eddig csupán könnyebb sérültekről jelentettek a hatóságok, a két pilóta sem került életveszélybe.

 2012-04-06T094939Z 716460234 TM3E84612ES01 RTRMADP 3 USA

Egy szemtanú a közeli autópályáról nézte végig a balesetet, elmondása szerint úgy tűnt, a gép egy pillanatra megállt és lebegett a levegőben, mielőtt eltűnt volna a fák mögött. „Különös volt, de nem gondoltam semmi rosszra, azt hittük, hogy manővereket hajt végre. Vártuk, hogy előbukkanjon, de végül csak egy nagy robbanást hallottunk” – számolt be a látottakról a Chicago Tribune-nek Sean Pepe.

A baleset után füstölgő roncsok és égő épületek maradtak hátra. A gép egyik katapultülését egy ház falánál találták meg, a környéket a tűzoltók lezárták.

Virginiában, a Hampton Roads közelében nagy kiterjedésű haditengerészeti bázis fekszik, ami egyike a világ legnagyobb támaszpontjainak.

Rovatok