Index Vakbarát Hírportál

Megműtötték a spanyol királyt

2012. április 15., vasárnap 16:44

Sikeres csípőműtéten esett át II. János Károly spanyol király Madridban vasárnap, miután két nappal korábban balesetet szenvedett egy botswanai elefántvadászaton - jelentette be az udvar. Két év leforgása alatt ez volt az uralkodó negyedik sebészeti beavatkozása.

A botswanai kormányszóvivő, Jeff Ramsay elmondta, a 74 éves János Károly magánúton tartózkodott az afrikai országban az Okavango-vidéken, amikor elesett.

A baleset abban a nyaralóban történt, ahol a királyt elszállásolták. Onnan egyenesen a madridi San José kórházba szállították - mondta az intézmény szóvivője, Angel Villamor. A palota által kibocsátott nyilatkozat szerint az uralkodó jobb csípőcsontja három helyett törött el, ezt súlyosbítja a csontritkulás a csípőízület körül.

János Károlynak két éven belül ez már a negyedik operációja. Két éve a tüdejéből távolítottak el egy daganatot, tavaly pedig előbb a térdét kellett megoperálni, majd az Achilles-ínjának szakadása miatt került újra kés alá.

A közszolgálati RTVE televízió képeket közölt II. János Károlyról, amelyeken fegyverrel a kezében egy halott elefánt mellett áll. A gazdasági válság következtében 23 százalékos munkanélküliséggel sújtott ország jónéhány törvényhozója kritikusan szemlélte az államfő kirándulását. "Úgy tűnik, nemigen okoz álmatlan éjszakákat számára a sok fiatal munkanélküli" - jegyezte meg gúnyosan Cayo Lara, az Egyesült Baloldal képviselője.

Rovatok