Index Vakbarát Hírportál

Népe bocsánatát kérte a spanyol király

2012. április 18., szerda 20:05 | tizenkét éve frissítve

János Károly spanyol király szerdán megkövette népét. Azért kényszerült erre, mert amíg a spanyol gazdaság ijesztő helyzetbe került, addig ő az afrikai Botswanába utazott vadászni.

"Nagyon sajnálom, hibáztam. Nem fordul elő többet" - mondta az uralkodó.

János Károly állítólag elefántra vadászott, azonban a királyi család hivatalosan se megerősíteni, se cáfolni nem akarta, hogy tényleg ormányos állatok öldöklése tartotta távol a gzadasági gondoktól az uralkodót.

János Károly egyébként sem járt jól a vadászaton, mert elesett egy lépcsőn, és eltörte a csípőjét. Ezért egy magángéppel gyorsan haza kellett vinni Madridba, ahol szombaton megműtötték.

A királyt azért is támadják, mert a WWF nevű környezetvédelmi szervezet spanyoloroszági egységének tiszteletbeli elnöke, azonban ez sokak szerint összeférhetetlen a vadászgatással. Már 85 ezer spanyol írta alá azt a petíciót, amivel lemondását követelik a WWF éléről.

A fegyverekkel egyébként sincs sok szerencséje mostanában a családnak. Alig egy hete történt, hogy a király 13 éves unokája Felipe Juan Froilan, véletlenül lábon lőtte magát egy lőgyakorlat alkalmával. A fiút kórházban kezelik.

Rovatok