Index Vakbarát Hírportál

Alkoholos kézfertőtlenítővel ütik ki magukat LA-ban

2012. április 25., szerda 22:10

Több tinédzsert vittek súlyos alkoholmérgezéssel kórházba Los Angelesben, akikről kiderült, hogy kézfertőtlenítőt fogyasztottak. Egészségügyi szakértők szerint a könnyen és olcsón beszerezhető, de mérgező alkoholforrás komoly veszélyt jelenthet a fiatalokra, ha divattá válik.

Néhány hónap alatt hat fiatalt szállítottak Los Angeles régiójában intenzívre alkoholos kézfertőtlenítő okozta alkoholmérgezés miatt.

A fiatalok körében elterjedt technika új alkoholizálási módszerré vált. Só segítségével választják el a fertőtlenítő szert az alkoholtól, amivel a kemény szeszes italt nyernek maguknak.

A kereskedelemeben kapható kézmosófolyadékok egy része 62 százalékos alkoholt tartalmaz.

A fiatalok korábban már a köhögés elleni folyadékot, az alkoholos szájvizet, sőt az egyik vanília kivonatot is felfedezték maguknak, a fertőtlenítőből nyert ital azonban néhány slukk után beszéd- és mozgásképtelenséget okozhat.

A Los Angeles Times-nak nyilatkozó szakértő szerint az egészségügyben még nem találkoztak túl sok esettel, de a könnyű hozzáférhetőség és az olcsóság miatt a példa gyorsan terjedhet. Tavaly még nem fordult elő ez módszer, hirtelen feltűnése ezért meg is lepte az orvosokat.

Rovatok