Index Vakbarát Hírportál

Berezovszkij cárt csinálna Harry hercegből

2012. április 25., szerda 06:40

Visszaállítaná a monarchiát Borisz Berezovszkij, a londoni száműzetésben élő orosz multimilliárdos, aki a cári koronát Harry hercegnek, II. Erzsébet kisebbik unokájának ajánlaná fel. Harry harmadik a brit öröklési sorban, apja és bátyja is elötte áll, így valószínűleg Nagy-Britanniában nem lenne belőle uralkodó.

De nem csak Berezovszkij emelné minden oroszok atyácskájává Harryt, az ötlet Alekszander Baunov volt orosz diplomatától származik. "Hadd integessen felvonulásokon, tegyen hivatalos látogatásokat, adjon ebédeket és mondjon újévi köszöntőt!" - foglalta össze Harryre vonatkozó tervét Baunov.

"Egy uralkodói sarj trónra juttatása az orosz feltámadás jelképe lehetne" - csatlakozott a kezdeményezéshez blogposztjában Berezovszkij.

Harry amúgy vérségi alapon is elfogadható lenne trónvárományosnak, hiszen ükanyja a Romanov hercegnő, Olga Konsztantyinovna. Dédapja, VI. Eduárd pedig az utolsó orosz cár, II. Miklós unokatestvére volt.

Berezovszkij egyetlen akadályát látja Harry cárrá koronázásának, ez pedig a nyelvtudás hiánya. Ahhoz ragaszkodna, hogy a herceg folyékonyan beszéljen oroszul.

Rovatok