Index Vakbarát Hírportál

Alojz Hlina betartotta ígéretét

2012. május 4., péntek 10:55

Ígéretéhez híven a szlovák parlamentben kért bocsánatot a magyaroktól Ján Slota kijelentései és viselkedése miatt Alojz Hlina, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) mozgalmának egyik parlamenti képviselője.

"Bocsánatot akarok kérni minden magyartól Ján Slotának, azaz annak az embernek a szavaiért és tetteiért, aki ebben a parlamentben ült" – jelentette ki Alojz Hlina az új szlovák parlament péntek délelőtti ülésén.

Hozzátette: bocsánatkérése arra is vonatkozik, hogy "ennek az embernek" oly sokáig volt hatalma és befolyása ebben az államban. Ján Slota mindent elrontott, amit csak lehetett, és ezért végleg ki lett zárva a szlovák-magyar kapcsolatok bárminemű befolyásolásából – közölte az OLaNO képviselője, utalva arra, hogy a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke néhány héttel ezelőtt megerősítette: távozni készül pártja éléről.

Slota korábban nem akarta kommentálni a kezdeményezést, "írástudatlan idiótának" nevezte Hlinát. Az SNS vezetője szerint "visszaadná képviselői mandátumát", ha ugyanabban a parlamentben kellene dolgoznia, mint Hlina.

Rovatok