Index Vakbarát Hírportál

Medve lett a nemzeti hőskutya

2012. május 9., szerda 17:11

Egy texasi német juhász kapta a nemzeti hőskutya címet

A Medve névre hallgató texasi németjuhásznak ítélték oda idén a 30. Nemzeti Hőskutya címet az Egyesült Államokban, amiért tavaly megmentette gazdája életét.

Debbie Zeisler egy texasi állatotthonból vette magához a 45 kilós németjuhászt, amit senki nem akart örökbe fogadni. Egy éve Zeisler asszony otthonában agyvérzést kapott, leesett a lépcsőről, beütötte fejét és elvesztette eszméletét. Medve kirohant a házból és a szomszédságban lévő összes lakás ajtaján kaparászott, hogy segítséget hozzon, ám senkit nem talált otthon. Egy helyi állatvédő illetékes vette észre a fel-alá rohangáló ebet, ami elvezette őt gazdájához, aki így gyorsan kórházba került.

Medve felismeri a rosszullétek jeleit, és azonnal Zeisler lábához dörgölőzik, így az asszony le tud ülni, mielőtt bármi történne vele. Annak ellenére, hogy soha nem képezték ki erre, már három nappal azután, hogy Zeisler elvitte őt a menhelyről, Medve jelezte neki, ha érezte, hogy gazdája rohamot kap - magyarázta Ana Bustilloz, a díjat odaítélő állatkínzásellenes társaság tagja.

Ezek az esetenként akár naponta is jelentkező rohamok azóta kínozzák a nőt, hogy 18 éve lovas balesetet szenvedett. A Nemzeti Hőskutya díjjal számos juttatás párosul: Medve egy évig ingyen kapja tápját, elutazhat gazdájával Kaliforniába, ahol egy óceánparti szállodában pihenhetnek.

Rovatok