Index Vakbarát Hírportál

Pásztor: a Vajdasági Magyar Szövetséget meglopták a választásokon

2012. május 9., szerda 17:59

Pásztor Istvánt elnökjelöltként a vasárnapi esti adatok szerint 91 401 szavazatot kapott, ez a szám kedd délutánra már csaknem 30 ezer szavazattal lett kevesebb, és csak 63 262 lett a voksok száma - idézi a VMSZ elnökének szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakat a Vajdaság ma hírportál.

A pártvezető szabadkai sajtóértekezletén számos ellentmondást is felsorolt állítása alátámasztására, és a szavazatok újraszámlálására szólított fel. Kifejtette, hogy a szavazás lebonyolítása és a szavazatok megszámlálásának az időpontja között olyan események történhettek, amelyek "átláthatatlanok, de mindenképpen felülírták a választók akaratát".

"Szilárd meggyőződésünk, hogy a vasárnapi választásokon a Vajdasági Magyar Szövetséget meglopták" - jelentette ki Pásztor István.

Elmondása szerint kedd délután, amikor a kisebb számról jelent meg az új adat, a szabadkai, a topolyai, a kishegyesi és a magyarkanizsai voksokat tartalmazó zsákok még Szabadkán voltak.

A VMSZ listája a vasárnap éjjeli adatok szerint 2,4 százalékot kapott a leadott szavazatokból, szám szerint 95 375-öt, keddre ez a szám 67 841-re csökkent. A 7 köztársasági mandátum helyett, így már csak 5-re jogosult a VMSZ.

A VMSZ elnöke közölte: a vasárnapi választások eredményeit nem tartják elfogadhatónak, és követelik a szavazatok újraszámolását. Ezzel kapcsolatban kezdeményezni fogják a felülvizsgálatot.

Rovatok