Index Vakbarát Hírportál

Rabbiknál vetett keresztet az USA alelnöke

2012. május 9., szerda 00:40

Minden idők egyik legtréfásabb amerikai alelnöke, Joe Biden 1600 ortodox rabbi előtt vetett keresztet, amikor őt méltatták. Röhögésbe fulladt az atlantai Rabbinusi Gyülekezet kongresszusa.

Az alelnök Iránról és Izraelről adott elő, a beszédét felvezető rabbi megemlítette, hogy Biden 36 éven át képviselte a szenátusban Delaware államot. E szavaknál a gyakorló katolikus Biden keresztet vetett,  összekulcsolta kezeit és az égre emelte tekintetét.Ez látható az ABC News felvételén is.

A nézőtéren ekkor tört ki a nevetés, a mit sem sejtő beszédmondó zavartan nézett a háta mögött álló Bidenre. Aki elmagyarázta neki majd a közönségnek is, hogy a 36 év olyan sok idő, hogy muszáj volt keresztet vetnie.

Biden átgondolatlan nyilatkozataival és elszólásaival régóta az internetes folklór kedvelt figurája, volt, hogy saját elnökét, Barack Obamát összekeverte Bill Clintonnal, de arra is sokan emlékeznek, hogy az egészségügyi reformtörvény aláírásakor az súgta bekapcsolt mikrofonnál Obama fülébe, hogy „ez kurva nagy dolog volt.”

Az alelnök egy írországi látogatásánál is kínos helyzetbe került, Brian Cowen miniszterelnök anyjáról azt gondolta, hogy már nem él, ezért azt mondta róla, hogy „Isten nyugosztalja lelkét!"

Rovatok