Index Vakbarát Hírportál

18 fejet találtak két kocsiban Mexikóban

2012. május 10., csütörtök 11:25

Tizennyolc emberi fejre bukkantak szerdán két járműben Mexikó nyugati részén, az ország második legnagyobb városához, Guadalajarához vezető úton. A nagyvárostól 25 kilométerre fekvő Ixtlahuacan településen az egyik járműben hét emberi fejet találtak, kezeket, lábakat és más testrészeket. A második járműben 11 fej volt lefejezett holttestek és végtagok mellett.

Tomas Coronado Olmos, Jalisco szövetségi állam ügyésze szerint a mostani gyilkossággal egy korábbi, 23 életet követelő, tömegmészárlást bosszultak meg, amelyet múlt pénteken követtek el az Egyesült Államokkal határos Tamaulipas szövetségi államban. Ott kilenc embert találtak felakasztva egy hídon, mellettük pedig 14 lefejezett holttest hevert.

A rendőrség egy névtelen telefonáló információja nyomán bukkant a holttestekkel teli járművekre. Az ügyész elmondta, hogy őrizetbe vettek egy nőt, aki azt állította, hogy a Milenio bűnszervezethez tartozik, amely szövetségben áll a Zetas drogkartellel. Tőle tudják, hogy a mostani gyilkosság megtorlás a Tamaulipasban történtekért.

A közép-amerikai országban kíméletlen háború folyik az egyesült államokbeli illegális drogpiacok megszerzéséért. A 2006 végén megválasztott Felipe Calderón mexikói elnök kormányzása egyik legfontosabb elemének a drogbandák elleni küzdelmet jelölte meg. de az elmúlt négy évben több mint 28 ezer mexikóit öltek meg a drogbandák az egymás közötti és a hatóságok elleni harcukban.

Rovatok