Index Vakbarát Hírportál

Gyerekeket rabolt, majd végzett magával

2012. május 11., péntek 17:53

Végzett magával a letartóztatására irányuló kísérlet közben egy férfi Mississippiben, aki megölt egy anyát és annak a legidősebb lányát, a másik két gyerekét pedig elrabolta – közölték pénteken az amerikai lapok.

A 35 éves Adam Mayes akkor lőtte főbe magát, amikor a rendőrök lakossági bejelentés alapján a nyomára bukkantak a Mississippi állambeli New Albanyban. A két, általa elrabolt kislányt, a 12 éves Alexandra Baint és testvérét, a 8 éves Kyliyah-t étlen-szomjan, de épségben megtalálták. Az amerikai lapjelentésekből egy bonyolult családi dráma részletei bontakoznak ki. Mayes a jelek szerint a szeretője volt az általa meggyilkolt Jo Ann Bainnek, akit a 14 éves lányával, Adrienne-nel együtt ölt meg április 27-én. A Tennessee állambeli Whiteville-ben elkövetett gyilkosságban bűnrészes volt Mayes felesége, Teresa is.

Az anya és lánya eltűnését Jo Ann Bain férje jelentette, s a holttesteket a rendőrség Mayes anyjának házának közelében találta meg a rendőrség. A kettős gyilkosság a Bain család garázsában történt. Az FBI 100 ezer dollárt ígért a nyomravezetőnek és Mayest felvette az általa körözött személyek toplistájára.

A lapok által közölt információkból az a kép rajzolódik ki, hogy Mayes Bainék családi barátja volt, és gyakran az ő házukban töltötte az éjszakát. A férfi meg volt győződve róla, hogy a két kisebbik lány tőle származik. A konfliktushoz az vezetett, hogy Bainék bejelentették: Arizonába kívánnak költözni. Mayes úgy döntött, hogy magához veszi azt a két kislányt, akit a magáénak tartott. Sajtóértesülések szerint Teresa Mayes tudott a férje által folytatott viszonyról. Az asszonyt, akinek nem lehetett gyereke, a saját anyja lassú felfogásúként jellemezte.

Rovatok