Index Vakbarát Hírportál

Magángép zavarta meg az Air Force One-t

2012. május 11., péntek 23:57

Nagyjából egy időben azzal, hogy az amerikai elnököt szállító gép a magasba emelkedett Los Angeles repülőteréről, két vadászgépet kellett sürgősséggel útnak indítani, hogy a tiltott légi zónában befogjanak egy kis repülőt. Az incidens pénteken, helyi idő szerint délelőtt tíz óra körül történt. A vadászgépek a Los Angelestől keletre fekvő El Monte repterére kísérték a zavart okozó kis repülőt.

Az elnök védelméről gondoskodó titkosszolgálat kikérdezte a pilótát. Úgy tűnik, nem tudta, hogy belépett a légitilalmi övezetbe. Hasonló incidens történt akkor is, amikor februárban járt Los Angelesben az elnök.

Barack Obama egy adománygyűjtő esten vett részt Los Angelesben. George Clooney filmszínész szervezte és az ő hollywoodi villájában tartották csütörtökön este a díszvacsorát, amely rekord összeget, 15 millió dollárt hozott az újraválasztásért küzdő Obama konyhájára. Az adománygyűjtő fogadáson többek közt Jack Black, Billy Crystal, Robert Downey Jr., Salma Hayek, Tobey Maguire, Barbra Streisand, Eddie Murphy és a divattervező Diane von Fürstenberg is részt vett. Egy vacsora 40 ezer dollárt kóstált.

Rovatok