Index Vakbarát Hírportál

Feltárták egy olasz maffiózó sírját

2012. május 14., hétfő 18:54

Felnyitották az 1990-ben meggyilkolt olasz maffiavezér, Enrico De Pedis sírját az olasz hatóságok. Vélekedésük szerint az 1983-ban, 15 évesen eltűnt Emanuela Orlandi nyomaihoz vezető dokumentumokat rejthet a sír, de azt sem zárták ki, hogy a lány csontjai is a koporsóban rejtőznek. Hogy ezt kiderítsék, orvosszakértők vettek mintát a sírból, hogy megvizsgálják, Enrico De Pedisén kívül találhatók-e más maradványok a kriptában – írta a Telegraph.

A Sant'Apollinare templomban található sír felnyitásánál a De Pedis családot képviselő ügyvédek és a halott maffiózó özvegye is jelen volt. Bár De Pedis ismert maffiavezér, a Banda della Magliana névre keresztelt csoport vezetője volt, az egyház nem ellenkezett, amikor a templomban vásároltak neki sírhelyet, mivel szerintük De Pedis a börtönben töltött időben „megbánta a bűneit és jelentős karitatív tevékenységbe kezdett”. Ennek kapcsán az eltűnt Emanuela Orlandi bátyja, Pietro korábban többször is megvádolta az egyházat, amiért szerinte nem működnek teljes mértékben együtt a rendőrséggel a maffiaügyekben.

De Pedis sírjának felnyitását azután kezdték meg, hogy egy eltűnt személyek felkutatásával foglalkozó olasz tévéműsorban egy telefonáló úgy nyilatkozott, az Orlandi körüli rejtély megoldódik, „ha De Pedis sírja megnyílik”.

Rovatok