Index Vakbarát Hírportál

Óceánjáró hagyta sorsára a hajótöröttet

2012. május 14., hétfő 20:57

Nem vett fel egy óceánjáró egy hajótörött panamai halászt, miután társaival 15 napig hánykolódott a tengeren. A Csendes-óceánra kisodródó csónakban akkor még mind a három hajótörött életben volt, azonban mivel az utasszállító nem állt meg, végül csak Adrian Vasquez élte túl a hajótörést – írja a CNN.

Miután a halászt 28 napnyi sodródás után kimentették a vízből, pert indított a Princess Cruise Lines vállalat, az esetben érintett Star Princess nevű hajó tulajdonosa ellen. A halász képviselete szerint "felháborító, és az adott körülmények között a tisztesség minden határát átlépő, sokkoló, kegyetlen és teljesen elviselhetetlen cselekedet” volt a hajó tisztjeinek részéről, hogy az utasok jelzése ellenére sorsára hagyták a tengeren hánykolódó csónakot.

A vállalat még vizsgálja az esetet, de közleményük szerint bíznak benne, hogy csak szerencsétlen félreértésről van szó, hiszen a „tengeren bajbajutottakon való segítség erkölcsi felelősségük”. Hozzátették, hogy a cég ritkán kerül hasonló helyzetbe, hiszen az elmúlt évtizedben mindössze harmincszor került sor hasonló szituációra.

Rovatok