Index Vakbarát Hírportál

Strauss-Kahn nemi erőszakért is felelhet

2012. május 21., hétfő 12:26 | aznap frissítve

Az észak-franciaországi Lille ügyésze nyomozást indított Dominique Strauss-Kahn ellen, azzal a váddal, hogy az IMF volt vezére 2010 decemberében egy washingtoni partin nemi erőszakot követett el egy prostituált ellen.

Nyomozók nemrég arra kérték az ügyészséget, hogy terjesszék ki egy lille-i prostituált-hálózat fenntartásáról folyó vizsgálatot arra, vajon Strauss-Kahn barátaival erőszakot követett-e el a társaság egyik tagján, amikor 2010 végén Washingtonban részt vett egy partin. Az ügyészség hétfői nyilatkozatában közölte: vizsgálják, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetője elkövette-e a bűncselekményt.

Az ügyben két belga prostituáltat hallgattak ki a francia hatóságok; egyikük elmondta, hogy 2010. december 16-án Strauss-Kahn a beleegyezése nélkül közösült vele. A nő eddig nem nyújtott be panaszt az IMF volt elnöke ellen. Strauss-Kahn egyébként utólag elismerte, hogy szexuális kapcsolatban állt a hálózat több nőtagjával, de tagadta, hogy tudott volna arról, hogy prostituáltak.

A francia szocialista politikust tavaly májusban nemi erőszakkal vádolta meg egy New York-i szálloda alkalmazottja. A hatóságok felmentették ugyan, de az ügy miatt távozott az IMF éléről, és államfői ambícióinak is búcsút kellett mondania.

Rovatok