Index Vakbarát Hírportál

773 utas ragadt két órára a londoni metróban

2012. május 24., csütörtök 11:38

Nyilvánosan bocsánatot kért az utasoktól a londoni metró igazgatója, miután egy szerelvény meghibásodása miatt 773-an két órára az alagútban rekedtek.

Két órára az alagútban ragadt egy meghibásodott szerelvény 773 utasa a londoni metróban a Baker Street és a St. Johns Wood megálló között, írja a Daily Telegraph. A meghibásodás miatt a Transport for London közlekedési vállalat kénytelen volt lezárni a Jubilee line metróvonalat.

Az utasok azért ragadtak két órára a szerelvényben, mert a mérnökök először egy másik szerelvénnyel próbálták eltolni az elromlott járműt. Végül a hiábavaló két órás kísérletezgetés után saját lábukon, a sötét alagútban botorkálva kellett a felszínre jönniük.

"Elnézést kérek utasainktól, akinek az utazását megzavarta ez a probléma" - nyilatkozta a szerda este történtekről Nigel Holness, a londoni metró üzemi igazgatója. Mint mondta, a kellemetlenséget a szerelvény meghibásodása okozta.

"Ez nyilvánvalóan nem az a szolgáltatási színvonal, amire utasaink jogosultak, és amit elvárnak. Az érintetteknek visszatérítjük a jegyük árát" - mondta a britekre jellemző visszafogottsággal jellemezve a helyzetet.

Az utasok a teljes jegyáron felül kompenzációt is kapnak, de ennek összegéről nem számolt be a Telegraph.

Rovatok