Index Vakbarát Hírportál

Ostorral verték a kocsi elé befogott, fogságban tartott lányt

2012. május 27., vasárnap 22:50

Letartóztatták Milenko és Slavojka Marinkovićot a boszniai Tuzla közelében, Karavlasiban. Az 52 éves férfi és 45 éves neje évekig fogságban tartott egy 19 éves lányt, akit a gyanú szerint különösen aljas módszerekkel bántalmazott is.

Az áldozatot, akit a hatóságok jogai védelmében nem neveztek meg, május 17-én szabadították ki. A hírt azonban mindaddig titokban tartották, amíg biztonságba nem helyezték és a tanúkat ki nem hallgatták.

Admir Arnautović eljáró ügyész szerint a lány dezorientált volt, és látható sebei is voltak. "Most már sokkal jobban van" - tette hozzá az AP-nek nyilatkozva.

Az AP beszámolója alapján a lány sorsa nem volt ismeretlen a falusiak előtt. Elmondásuk szerint Marinkovićék a disznókkal tartották és vele vontatták a lovaskocsijukat, miközben ostorral verték. A helyi tévének nyilatkozó falusiak azt mondták, már nem bírták tovább nézni, mi történik a lánnyal, ezért értesítették a rendőröket.

A helyi sajtó jelentése szerint a lány Marinković első házasságából született. A férfi első neje egy német nő volt, aki most is a faluban él, és állítja, hogy Marinkovićék ártatlanok.

Rovatok