Index Vakbarát Hírportál

Tucatnyian tudtak a gyerekgyilkos kilétéről

2012. május 28., hétfő 10:57

Múlt héten a New Jersey-i rendőrség letartóztatta Pedro Hernandezt, akit azzal vádolnak, hogy harminchárom évvel ezelőtt megölte az akkor hatéves Etan Patzot. A fiú eltűnése hatalmas vihart kavart Amerikában, többek között miatta kezdték el tejesdobozokra nyomtatni az eltűnt gyerekek fényképeit. A rendőrség az elmúlt három évtizedben időről-időre újra elővette az ügyet, viszont mindeddig nem sikerült a gyilkos nyomára bukkanni.

Rendőrségi információk szerint most egy meg nem nevezett bejelentőtől kapták a tippet, aki azután kereste meg őket, hogy az FBI felásta egy épület alagsorát, a fiú holtteste után kutatva. Hernandez egyik név nélkül nyilatkozó családtagja a CNN-nek elmondta: eléggé meglepődött, amikor néhány nappal ezelőtt a rendőrség azzal kereste meg, hogy tud-e valamit a gyilkossági ügyről, hiszen már néhány évvel a gyilkosság után bejelentést tett a New Jersey-i rendőrségen. Mint mondta: Hernandez az imacsoportja előtt, amibe több családtagja is járt, elismerte a gyilkosságot, a rendőrségen viszont azt feltételezték, hogy személyes nézeteltérés miatt akarja bemártani Hernandezt, így nem is foglalkoztak vele.

A bejelentésről állítólag jegyzőkönyv sem készült, de a New York-i rendőrség szóvivője néhány nappal ezelőtt tagadta, hogy Hernandez bármelyik családtagja felvette volna velük korábban a kapcsolatot. A CNN információja szerint Hernandez nemcsak az imacsoportnak, hanem első feleségének is bevallotta, hogy megölt valakit, ő azonban nem jelentette az esetet a rendőrségen.

Rovatok