Index Vakbarát Hírportál

Felborult egy magyarokat szállító busz Törökországban

2012. május 31., csütörtök 19:22 | aznap frissítve

Balesetet szenvedett csütörtökön egy magyar turistabusz Törökországban, egy török állampolgár súlyosan, 17 magyar turista pedig könnyebben megsérült.

Kiss Gábor isztambuli főkonzul tájékoztatása szerint a Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. Mint mondta, a busz nem borult fel. A M1 Híradójának felvételén viszont az volt látható, hogy a busz felborult.

A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket két bodrumi kórházba szállították. Az egyikben 10, a másikban 7 sérültet részesítettek orvosi ellátásban.

A főkonzul szerint az első kórházba szállított 10 magyar turistát este már ki is engedték, míg a másik kórházban tartott 7 sérült közül 5-öt valószínűleg ugyancsak még éjszaka előtt kiengednek. Megfigyelés céljából 2 magyar turistát ugyanakkor egyelőre még benntartanak a kórházban, egyikül kulcscsont-repedést szenvedett, míg a másik az arcán sérült meg.

A gépkocsi utasa – egy török állampolgár – súlyos sérüléseket szenvedett, őt egy izmíri kórházba szállították.


Nagyobb térképre váltás

A főkonzul tájékoztatása szerint a Haris Travel felvette a kapcsolatot a biztosítóval. Az isztambuli főkonzulátus folyamatos kapcsolatban áll a kórházzal, ahol a magyar sérülteket ápolják, illetve a magyar utazásszervezővel. Szükség esetén a konzulátus munkatársai a helyszínre utaznak.

Rovatok