Index Vakbarát Hírportál

Nemzetközi hajtóvadászat a csonkolós pornósztár után

2012. május 31., csütörtök 17:46



Szerdán az Interpol is bekapcsolódott a hajtóvadászatba, amelyet a kanadai rendőrség folytat egy helyi pornósztár, Luka Rocco Magnotta után. A 29 éves férfi, aki az Eric Clinton Newman és a Vladimir Romanov álneveket is használja, gyanúsítható azzal, hogy köze van egy bőröndhöz, amelyben a rendőrség emberi testrészeteket talált.

Az interneten napokig terjedt egy videofelvétel, amelyen Magnotta, vagy egy rá rendkívül hasonlító férfi jégcsákánnyal (ice pick) halálra  szurkál egy másik férfit, majd levágja a fejét, és a végtagjaival játszik.

A bőröndöt egy utcaseprő fedezte fel egy montreali utcán. A rendőrség átkutatta Magnotta közelben fekvő lakását, amelyben csak néhány bútordarabot találtak, köztük egy véres matracot. Magnotta szomszédja szerint a rendőrök a házkutatás után nyitva hagyták az ajtót, hogy kiszellőzzön a lakás, ahonnan hullaszag áradt ki. Az áldozat feltehetően ázsiai származású, aki a rendőrség szerint ismerte gyilkosát.

Rendben fizette a lakbért

Mint az ilyenkor lenni szokott, a szomszédok nem sejtettek semmit: Magnottát csendes, jó lakónak ismerték, aki rendben fizette a lakbért. „Magányos fickó volt. A saját dolgával törődött" – mondta róla a szomszédja.

A történetet felgöngyölítő kanadai sajtó összefüggésbe hozza az esetet azzal, hogy kedden egy postás tudtán kívül egy levágott, véres lábat kézbesített a kanadai konzervatív párt montreali központjába. A küldeményt nem személynek, hanem a pártnak címezték, és a konzervatívok 2011-es kampányigazgatója vette át. A dobozból bűz áradt, és egy véres bal láb volt benne. Üzenetet nem tartalmazott.

A rendőrség kedd este a posta ottawai központjában még a kézbesítés előtt rátalált egy küldeményre, amelyben egy levágott kéz volt. Ezt a küldeményt a kanadai liberális párt ottawai központjának címzték, és  az előző, levágott lábat tartalmazó küldemény vonalkódja alapján sikerült rábukkanni.

Sorozatgyilkossal járt

Magnotta, aki szexuális orientációját tekintve biszexuális volt, és főleg meleg pornófilmekben szerepelt, állítólag szerepel olyan videókon is, amelyeken kismacskákat kínoz. Egy magát Luka Magnottának nevező internetező az orato.com-on öt évvel ezelőtt azt írta magáról, hogy mentális betegségben, mániás depresszióban, vagy bipoláris zavarban szenved. Hányattatott gyermekkoráról, alkohol- és drogproblémákról is panaszkodik.

Bár Magnotta korábban tagadta, a kanadai rendőrség megerősítette azt a hírt is, miszerint a pornósztár egy időben járt Karla Homolkával, a híres kanadai sorozatgyilkossal. Homolkát 1995-ben vádalku keretében 12 éves börtönbüntetésre ítélték, mert férjével együtt megerőszakolták és megölték saját 15 éves húgát, illetve másik két ontariói tizenéves lányt.

Tettestársát, Paul Bernardót életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, szabadlábra kerüléséről először 2020-ban eshet szó.

Homolka 2005-ben szabadult, most Montrealban él, újra megházasodott, és három gyermeke van.

Rovatok