Index Vakbarát Hírportál

Öt embert megölt egy ámokfutó Seattle-ben

2012. május 31., csütörtök 09:48

Lelőtt öt embert egy férfi szerdán az egyesült államokbeli Seattle egyik kávézójában, majd miután a rendőrség hajtóvadászatot rendezett utána a városban és majdnem utolérte, meglőtte magát, és később a kórházban belehalt sérülésébe.

A feltételezett tettes először négy embert lőtt le a kávéháznál a Washington Egyetem mellett. Ketten a helyszínen, ketten a kórházban vesztették életüket. A riasztott rendőrök üldözőbe vették, és eközben értesültek arról, hogy egy férfi a belvárosban lelőtt egy nőt, hogy elhajthasson a gépkocsijával.

A The Seattle Times című lap meg nem nevezett rendőrségi forrásra hivatkozva közölte a gyanúsított nevét és 40 éves korát. Hivatalosan azonban nem erősítették meg ezeket az adatokat. Egy azonos vezetéknevű férfi közölte a lappal, hogy bátyjaként azonosította a gyanúsítottat a róla nyilvánosságra hozott fénykép alapján, és hozzátette, hogy bátyja elmebeteg volt. „Nem lep meg, hogy ez történt. Várható volt. Semmi jó nem származhatott abból a sok dühből, amely benne volt" – mondta az állítólagos öcs.

Rovatok