Index Vakbarát Hírportál

Túlélheti az arcevő kannibál áldozata

2012. május 31., csütörtök 00:26

Stabil az állapota annak a 65 éves hajléktalannak, akit Miamiban támadott meg szombaton egy kannibál. A 31 éves Rudy Eugene meztelenül rontott rá Ronald Poppóra, akinek elkezdte enni az arcát.

A támadásról egy arra járó biciklis értesítette a hatóságokat, ám mivel az elkövető nem volt hajlandó eltávolodni az áldozattól és folytatta a férfi arcának a csonkítását, a helyszínre érkező rendőr rálőtt a kannibálra. Csak a hatodik, halálos találat után tudta megfékezni a támadást. A brutális támadás a Miami Herald székházának közvetlen közelében történt, az épület biztonsági kamerájának felvétele most nyilvánosságra került. (Itt tekinthető meg a vágatlan videó, a rendőr a 18. percnél érkezik a helyszínre.)

A kórházba szállított idős férfi arcfelületének 80 százalékát rágta meg Rudy Eugene, elvesztette bal szemét és az orrát is leharapta a támadó. A kórház egyik munkatársa azt mondta, hogy minden bizonnyal torz marad a férfi arca, de van esélye a felépülésre - idézi a Guardian a megszólalót.

A kannibáltámadás elkövetője, a 31 éves Rudy Eugene autókat mosott egy járműkereskedésben. Ismerősei szerint mélyponton volt, de nem volt agresszív. Közeli ismerőse azt mondta a Miami Heraldnak, hogy pár napja Eugene arról panaszkodott, hogy depressziós, és meg akar halni. De tervei is voltak, saját autómosót akart nyitni. Erőszakos cselekmények miatt nem volt dolga a hatósággal, a rendőrség korábban marihuána birtoklása miatt tartóztatta le. Jenny Ductant, akivel 2005-ben kötött házasságot, problémás embernek írta le, olyannak, aki azt érzi, hogy senki sincs vele, mindenki ellene van.

A két férfi a biztonsági kamera felvételeinek elemzése alapján nem ismerte egymást. Eugene végigbulizott egy zenei fesztivált. A Miami Herald szerint ruháit pár perccel azelőtt dobálta el, hogy odaért a földön fekvő Poppóhoz, akit összevert, levetkőztett - a megtámadott férfi eleinte megpróbált védekezni, majd magatehetetlenné vált -, végül negyedórán keresztül gubbasztott rajta, az arcát marcangolva, amikor megérkezett a rendőrautó.

Az első hírek szerint a támadást vizsgáló hatóságok egy újfajta LSD mix által okozott „kokain pszichózisra” gyanakodtak, de a legújabb találgatások szerint a fürdősó drogok közé tartozó kábítószer váltotta ki belőle az őrült viselkedést – írja a National Post.

A fürdősó drogok többnyire mefedront vagy metilenedioxipirovaleront (MDPV) tartalmazó szerek, melyek az amfetaminhoz hasonló hatást gyakorolnak a felhasználóra. Nevüket onnan kapták, hogy többnyire fürdősóként, vagy növényi tápszerként kerülnek kereskedelmi forgalomba. A drog hatására a fogyasztók gyakran agresszív, zavaros állapotba kerülnek, ami erős hallucinációkkal párosul. Ugyanakkor nem jellemző mellékhatása az emberevés. A rendőrök nem találtak a helyszínen kábítószert. A drogtesztek végeredményére még heteket kell várni.

Az áldozatról annyi derült ki, hogy régóta csavarog, neki is voltak már rendőrségi ügyei, egy évtizede már túlélt egy lövöldözést Miamiban, aminek a tettesét nem fogták el.

Rovatok