Index Vakbarát Hírportál

Medve támadt a jaccuzzizó férfira

2012. június 5., kedd 11:39

A férfi a jaccuzziban üldögélt és a falut nézte, miközben a kanadai Whistler fölött a nap lassan lenyugodott. 55 évesen az életére gondolt és a kudarcaira, meg hogy a hátra lévő idő talán elég se lesz mindent helyrehozni. Az italért nyúlt, de hirtelen hátulról valami iszonyatos erővel lesújtott rá.

Vérző fejjel, támolyogva felállt és megfordult, de arra, ami közelről szembe nézett vele, nem számított: egy fekete medve volt az. Felordított és bemenekült a házba, majd kihívta a rendőrséget. Közben a medve az ablakon keresztül méregette.

A rendőrök a háztól 100 méterre, az autóút közelében egy bokros területen találtak rá az állatra, és az eset szokatlansága miatt lelőtték – közölte Chris Doyle, a tartományi természetvédelmi szolgálat felügyelője. A medvetámadások ugyanis rendszerint akkor történnek, amikor a nőstényt a bocsaival a kirándulók meglepik, vagy ha megzavarják őket a kukázás vagy más torkoskodás közben.

A férfi fejét 12 öltéssel kellett összevarrni. Az egészségesnek tűnő, jól táplált hím állatot – melyen nem volt korábbi támadásra utaló billog – felboncolják, hogy kiderüljön, miért támadt a férfira – írja a Globe&Mail.

A helyi UNBC egyetem biológia-professzora, Ken Otter szerint a medve valószínűleg érzéki csalódás áldozata lett. A kisállatokra, például mormotákra és macskákra vadászó medve valószínűleg ilyesminek nézte a férfi fejét, ezért csapott rá. Amikor a férfi felállt és rákiabált, rájöhetett a tévedésére és elszaladt.

Brit Kolumbiában átlagosan évente 800 fekete medvét és 40 grizzlyt (szürke medvét) kell megölni, mert túlságosan rászoknak a házakhoz közeli kukákra, gyümölcsfákra és komposztálókra.

Rovatok