Index Vakbarát Hírportál

Nem találják a verekedő görög politikust

2012. június 8., péntek 20:27

Nem találja a rendőrség azt a szélsőjobboldali görög politikust, aki egy kereskedelmi televízió vitaműsorában többször megpofozott egy szélsőbaloldali képviselőnőt. Iliasz Kazidiarisz ellen még aznap körözést adott ki a rendőrség, de azóta sem találják. A tévé munkatársai az incidens után a tévéstúdióban bezárták egy szobába, majd kihívták a rendőröket, az Arany Hajnal párt jelöltje azonban az ajtót betörve elmenekült.

Pénteken több szemtanú szerint a párt székházának közelében látták, egyes rendőrségi források szerint most is arrafelé bujkálhat. A neonáci párt elnöke, Nikosz Mihaloliakosz szerint csak felfújták az esetet, és egyébként is a kommunista párt jelöltje támadt először.

Kazidiarisz egyébként azért dühödött be, mert több vitapartnere is felhánytorgatta, hogy Kazidiarisz ellen eljárás folyik illegális fegyvertartás miatt, valamint azért, mert a gyanú szerint tettestárs volt egy fegyveres rablásban.

Mindenről a bevándorlók tehetnek

A neonáci pártnak az ország történetében először sikerütl bejutnia a parlamentbe, a szavazatok 6,98 százalékának megszerzésével 21 képviselője volt. A sikertelen koalíciós tárgyalások nyomán Görögországban június 17-én új választásokat tartanak.

Az Arany Hajnal a felmérések szerint azóta veszített népszerűségéből. A párt egyenesen kilépne az unióból, a társadalmi problémák egyik fő felelősének a bevándorlókat kiáltja ki, vezetője szerint pedig elutasítja az „úgynevezett felvilágosodást” és az ipari forradalmat.

Rovatok