Index Vakbarát Hírportál

Újabb brit evezőst mentettek ki a Csendes-óceánból

2012. június 9., szombat 12:01

Egy japán kereskedelmi hajó vette fedélzetére Charlie Martellt, aki egyedül próbált elevezni Japánból Amerikába. Az angol hadsereg kommandósa csütörtök délelőtt küldött vészjelzést, miután a hajója egy trópusi viharban súlyosan megsérült. Martell akkor majdnem 1200 kilométerre volt a japán partoktól – adta hírül a Telegraph.

A 41 éves Martell végül az őt támogató hajó hídjáról tudta tájékoztatni barátait és hozzátartozóit: jól van, bár kimerült. Adrian Bell, az utazó egyik segítője elmondta, Martell nagyon fáradt volt, hiszen 36 órát várt a megmentésére, de épségben van és nagyon hálás, amiért felvették és életben maradt.

Martell hadnagy a második angol evezős volt, akit a napokban kimentettek a Csendes-óceánból. Tegnap Sarah Outent kellett kiemelni a vízből, aki 850 napos világ körüli úját szakította félbe, mert egy trópusi vihar súlyosan megrongálta a hajóját. A baleset a túra utolsó szakaszán érte, amikor Tokióból a kanadai Vancouverbe akart átevezni. A balesete előtt már végigkajakoztat Európát és végig biciklizett Eurázsián. Korábban ő volt az első nő, aki egyedül átevezte az Indiai-óceánt.

Rovatok