Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas robbanás volt egy indiai acélműben

2012. június 14., csütörtök 08:42

Legalább tizenegy ember meghalt, tizenhatan súlyos égési sérüléseket szenvedtek egy dél-indiai acélműben történt nagy erejű robbanásban.

Az eset szerda este történt az Ándhra Prades államban fekvő tengerparti Visákhápatnamban, az ország egyik legnagyobb acélgyárában. A robbanás akkor következett be, amikor egy újonnan felszerelt oxigénbefúvó berendezés működését ellenőrizték az olvasztócsarnokban. A gyár szóvivője szerint valószínűleg egy oxigént továbbító cső robbant be, de az okok egyelőre tisztázatlanok.

A robbanás pillanatában harminc gyári alkalmazott és vállalati vezető tartózkodott a berendezés közelében.

Szemtanúk szerint a robbanás olyan erős volt, hogy levegőbe röpítette az olvasztócsarnok mellett parkoló gépkocsikat. A detonáció hatására hatalmas tűz keletkezett.

A helyi rendőrparancsnok szerint a halálos áldozatok száma várhatóan növekedni fog, mert egyes sérültek állapota válságos. Vannak közöttük olyanok, akiknek testük háromnegyede megégett.

A Vizag acélmű India egyik legnagyobb acélgyára, negyvenegy éve helyezték üzembe. Az elmúlt négy évben a vállalatot bővítették új gyáregységekkel, hogy közel a duplájára növeljék termelőkapacitását.

Rovatok