Index Vakbarát Hírportál

Átverés volt az erdőben élő gyermek meséje

2012. június 15., péntek 17:30 | aznap frissítve

A 20 éves Robin van Helsum személyében azonosította a rendőrség azt a fiút, aki az elmúlt évben „Forest boy” néven vált ismertté a német médiában – közölte pénteken a német rendőrség. Szeptember 5-én egy fiú azzal állított be a berlini városházára, hogy öt évig élt az erdőben apjával, Ryannel és a keresztnevén kívül szinte semmire sem emlékszik.

A fiú meséje szerint apjával azután költöztek az erdőbe, hogy édesanyja 12 éves korában egy autóbalesetben életét vesztette, de édesapja augusztus végén bekövetkezett halála után úgy döntött, hogy nem marad tovább az erdőben, ezért elindult Berlinbe. A fiú mellé a németországi hatóságok gyámot rendeltek ki, majd az Interpol segítségével megpróbálták kideríteni Ray személyazonosságát, de hónapok után sem jártak sikerrel. A hatóságoknak azonban komoly aggályai voltak a fiú meséjével kapcsolatban, például napokig tartó keresés után sem találták meg az apja sírját, ezért úgy döntöttek, képet közölnek Ray-ről a médiában.

A kép alapján a fiút egy holland nő felismerte és felhívta az egyik holland tévécsatornát, akik értesítették a német rendőrséget. Így derült ki, hogy a 17 évesnek hitt Ray valójában a 20 éves Robin van Helsum, aki a hollandiai Hengelóból szökött el tavaly szeptemberben. Mivel a fiú akkor már 19 éves volt, a szülei hiába jelentették be eltűnését, hiszen felnőttként oda mehetett, ahova csak akart.

Rovatok