Index Vakbarát Hírportál

Súlyos csapást mért az al-Kaidára a jemeni légierő

2012. június 20., szerda 21:21

A jemeni hatóságok szerint az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet harminc harcosával végzett szerdán a légierő több támadása, de meghalt a vöröskereszt egyik munkatársa is, aki egy francia túsz kiszabadításán fáradozott.

A jemeni légierőt a déli Abján és Sabva tartomány határvidékén gyülekező terroristák ellen vetették be - közölte egy közeli város polgármestere. A helyi lakosok szerint ezen a hegyes-völgyes vidéken kerestek menedéket azok a terroristák, akiket a kormányerők több mint egy év után a múlt héten kiszorítottak Abján tartomány nagyobb városaiból.

A nemzetközi vöröskereszt ádeni kirendeltségének egyik helyi munkatársa szintén a légicsapások áldozatául esett - közölte a szervezet. Huszein Száleh egy másik, április 22-én elrabolt, francia állampolgárságú segélymunkás kiszabadítása miatt ment a térségbe irodavezetője kíséretében. Az irodavezető sértetlenül túlélte a támadást.

A hatóságok közölték, hogy diplomáciai képviseletek ellen készülő merényleteket hiúsítottak meg. Két terroristát megöltek, hármat elfogtak az ország déli részén. Gépkocsijukban fegyverek, robbanóanyag és térképek voltak külföldi nagykövetségekről, valamint jemeni katonai és politikai vezetők lakóhelyéről.

Rovatok