Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a gyermekeit meggyilkoló brit nőt

2012. június 21., csütörtök 21:12

Nyolcórás tanácskozás után a spanyolországi Girona körzeti bíróságának esküdtszéke egyértelműen bűnösnek mondta ki a brit Lianne Smitht, aki 2010 májusában a Costa Brava egyik szállodájában végzett két gyermekével, az ötéves Rebeccával és a tizenegy hónapos Daniellel.

Az esküdtek teljes egészében elvetették a védelem érvelését, miszerint Smith pszichotikus volt a gyilkosság idején. Pszichiátere szerint az asszony "szeretetből" ölt, nem volt beszámítható.

A védelem tanúi szerint azért végzett gyerekeivel, mert tartott tőle, hogy a gyerekvédelmi szolgálat elveszi őket tőle.

Smith azután végzett gyermekeivel, hogy élettársát, Martin Smitht - akivel csak névrokonok - a spanyol rendőrség letartóztatta és kiadta a brit rendőrségnek, amely pedofília gyanújával körözte.

Martin Smith Nagy-Britanniában 16 év börtönre ítélték, mert szexuálisan zaklatta mostohalányát, Sarah-t. Idén januárban, 46 éves korában öngyilkos lett.

Lianne Smith két héttel Martin letartóztatása után fojtotta meg gyermekeit a Miramar szállóban Lloret de Marban. Lianne amúgy a Cumbria megyei gyerekvédelmi szolgálatnál dolgozott.

A per egyik nem várt fordulata az áldozatok DNS-vizsgálati eredményeinek ismertetése volt. Mint kiderült, nem Martin Smith volt az apjuk, pedig a pár már Rebecca születése előtt is együtt élt. Daniel pedig már Spanyolországban fogant, ahova együtt menekültek a Martin elleni vádemelés után.

Rovatok