Index Vakbarát Hírportál

Lefejezték áldozataikat az afgán fegyveresek

2012. június 25., hétfő 19:13

Pakisztáni katonákat támadtak meg afgán fegyveresek hétfőn, miután átkeltek a pakisztáni határon. Az akcióban 13 pakisztáni katona meghalt, közülük hetet a támadók lefejeztek. A Pakisztánban működő tálibok szerint afgán társaik őrjáraton voltak, és már visszatértek Afganisztánba. A katonák meggyilkolásának vádját elutasítják – számolt be az ABC News.

A pakisztáni hadsereg tisztviselői azt nyilatkozták, hogy a hétfői támadásra az észak-nyugati határtartományban került sor, ahol az afgán fegyveresek összecsaptak a pakisztáni járőrökkel. A hadsereg nyilatkozata szerint hat katona meghalt, heten eltűntek, de később megtalálták a levágott fejüket. További négy katonát még mindig keresnek a hatóságok. A nyilatkozat szerint az összecsapásban legalább 14 afgán fegyveres is életét vesztette.

Radzsa Pervez Asraf, Pakisztán új miniszterelnöke úgy nyilatkozott, mindenképpen tiltakozni fog az afgán kormánynál a határ menti konfliktus miatt. „Keményen tiltakozni fogunk, és tisztázzuk a helyzetet Karzai elnökkel” – magyarázta Asraf Karacsiban.

Rovatok