Index Vakbarát Hírportál

90 halott egy bangladesi földcsuszamlásban

2012. június 27., szerda 10:40 | aznap frissítve

Több mint száz ember, köztük tíz gyermek halálát okozták földcsuszamlások Banglades délkeleti részén, ahol a monszunidőszak három napja tartó heves esőzései áradásokat okoztak, és sok helyütt elvágták a közlekedési úthálózatot – közölték szerdán a hatóságok.

Csittagong hegyvidéki térségében a hadsereget is bevetették a mentési munkálatok segítésére – mondta Szirádzsul Hakk Hán, a régió első számú vezetője, aki szerint a veszteségmérleg még súlyosbodhat.

Katasztrófavédelmi tisztségviselők adatai szerint mintegy 150 ezren váltak hajléktalanná, főként a Burmával határos parti sávban, Csittagong, Cox's Bazar és Bandarbán körzetében. Csittagongra kedden mintegy 40 centiméternyi eső hullott tizenkét óra alatt. A kikötőváros nemzetközi repülőterén kedd délutántól felfüggesztették a gépek fel- és leszállását. Az érintett térségben a vasúti közlekedést is felfüggesztették, miután egy vasúti híd összeomlott.

"A mentési munkák lelassultak, mert az áradások és a nagy esők számos kommunikációs eszközt tönkretettek" – mondta az AFP hírügynökségnek Tárikul Iszlám helyi elöljáró. Szaiful Ahmed rendőrfőnök azt mondta el, hogy az áldozatok többsége aludt, amikor a hatalmas sárlavina betemette. "Egy család tizenkét tagja veszett oda" – tette hozzá.

Rovatok