Index Vakbarát Hírportál

Az amerikaiak harmada hisz az ufókban

2012. június 27., szerda 20:48

Egy felmérés szerint az amerikaiak 36 százaléka, vagyis 80 millió ember hisz a földönkívüli élet létezésében. A megkérdezettek 17 százaléka szkeptikus, a legnagyobb tábort, 48 százaléknyit a bizonytalanok képviselték. A National Geographic Channel közvélemény-kutatása szerint minden tizedik amerikai látott már idegen űrhajót az égen – írja a Daily Mail.

A tanulmány szerint az ufóhívők 79 százaléka úgy véli, a Fehér Ház már rendelkezik információkkal az idegen életformákról, azonban ezeket szigorú titokban tartják. A megkérdezettek 22 százaléka barátkozni próbálna az idegen lényekkel, ha azok kopognának az ajtaján. Tizenöt százalékuk elfutna, 13 százalék bezárná az ajtót, és mindössze két százalékuk próbálna meg kárt okozni a látogatókban. A felmérésben résztvevők fele úgy véli, létezik olyan titkos szervezet, ami az ufóészlelések eltussolásával foglalkozik.

A kérdezők a politikai kérdéseket sem kerülték el: kiderült, az amerikaiak 65 százaléka szerint Barack Obama megbízhatóbb elnök lenne egy invázió esetén, mint Mitt Romney.

Brad Dancer, a National Geographic Channel kutatásért és digitális médiáért felelős alelnöke elmondta: „teljes körű képet akartak kapni arról, hogy tekintenek az amerikaiak az ufókra, mennyire befolyásolja véleményüket a popkultúra”.

Rovatok