Index Vakbarát Hírportál

Egymillió amerikai maradt áram nélkül

2012. június 30., szombat 13:05 | aznap frissítve

Nagy erejű viharok voltak pénteken az Egyesült Államok keleti partvidékének középső részén, a széllökések ereje időnként hurrikánra jellemző volt, és hatásukra több mint egymillió lakos maradt áramszolgáltatás nélkül. Nyugat-Virginia kormányzója szükségállapotot hirdetett ki a szövetségi államban.

Az országos meteorológiai intézet helyi idő szerint szombat reggelig terjedően nagyfokú viharveszélyre figyelmeztette Washington egyes részeinek, Kentucky keleti, Maryland nyugati, Pennsylvania délnyugati részének, Nyugat-Virginia egyes részeinek és Virginiának a lakosságát. Az intézet szerint a széllökések ereje elérheti a 130 kilométert óránként, és jégeső is várható.

Ray Tomblin kormányzó közölte, hogy mintegy félmillió lakos maradt áramszolgáltatás nélkül Nyugat-Virginiában. A legtöbb áram nélkül maradó lakás azonban Washingtonban és közvetlen környékén volt, a WTOP rádió szerint ez több mint 800 ezer lakost jelent. Több metróállomás is áram nélkül maradt a fővárosban. Sok utcát elborítottak a letört faágak.

Virginiában rádőlt egy fa egy autóra, a benne ülő vezető szörnyethalt.

Rovatok