Index Vakbarát Hírportál

Orvosi marihuána hatására liberális lett a náci ikerpár

2012. június 30., szombat 20:26

Lynx és Lamb Gaede 13 évesen még a fehér felsőbbrendűségről írt dalaikkal turnéztak. Aztán 15 évesen Lynx rákos lett és rátört a ciklikus hányás, Lambnek meg érzelmi problémái lettek folyamatos hátfájásától. Az orvosok marihuánát írtak fel nekik, amitől 20 éves korukra multikulti-rajongó hippik lettek.

Nem várt hatással volt a Hitler- vagy Sieg Heil-ikrekként is emlegetett Lynx és Lamb Gaede-re a betegségeikre felírt orvosi marihuána. A 13 évesen az Auschwitzban a zsidók kiirtására használt Ciklon-B gáz egyik összetevője után Kék Porosznak nevezett zenekarukkal a fehér faj felsőbbrendűségéről éneklő ikerlányok húsz éves korukra a multikulti és a diverzitás rajongóivá váltak, írja a Daily Mirror.

"A nővérem és én elég liberálisak vagyunk" - nyilatkozta nemrég egy tévéinterjúban Lamb, amire Lynx azzal kontrázott, hogy személy szerint egyszerűen imádja a diverzitást. "Totál beindít, hogy ennyiféle különböző kultúra van" - mondta.

A lányok kiskamaszként még elkötelezett nácik voltak. Erről leginkább anyjuk és nagyapjuk tehetett. Nagyapjuk, Bill nagy rajongója volt a náciknak, horogkeresztes övcsatja volt, és még teheneit is horogkereszttel billogolta. Anyjuk pedig kivette őket az iskolából, mert ott "félreértelmezik a történelmet".

Lynx és Lamb így holokauszttagadóként nőhettek fel. 13 éves korukban arról beszéltek, hogy céljuk a fajuk fenntartása, és hogy Hitler nagy ember volt. A koncentrációs táborok létét nem tagadták, de állították, hogy ott úszómedencék és teniszpályák várták a zsidókat, akik nem is lehettek hatmillióan.

A lányok anyjuk ösztökélésére alapították meg zenekarukat, amivel aztán szerte Amerikában hirdették a fajvédő eszmét. Ám 15 éves korukra mindketten megbetegedtek. Lynx rákos lett, egy daganatot kellett eltávolítani a válából. Emellett egy ritka betegségben, az úgynevezet ciklikushányás-szindrómában is szenvedett. Lambnek krónikus gerincbántalmai voltak, a fájdalom érzelmi bajokat is okozott.

Mivel mindenféle kezelés eredménytelennek bizonyult, az orvosok végül marihuánát írtak fel nekik.

Ennek azonban nem várt hatásai lettek. Igaz, a lányok világnézeti átalakulásában az is szerepet játszhatott, hogy a család addigi rasszista környezetéből liberálisabb környékre költözött, a lányok pedig újra iskolába jártak. De ők úgy gondolják, a fű hatására lettek "békeszerető hippik".

És az átalakulásuk sem teljes. Ugyan már elismerik, hogy Hitler "rossz" volt, de Sztálin és Churchil se jobb szerintük. A holokauszt megtörténtét már nem tagadják, de sok történtetet "átírtak" szerintük. Anyjuk mindenesetre nem aggódik. Szerinte a lányok csak "nem náci korszakukat élik épp".

Rovatok