Index Vakbarát Hírportál

Öt gyerek is megsérült a felrobbanó petárdáktól

2012. július 4., szerda 20:38

Robbanás történt egy pelhami családi házban, az Egyesül Államok New Hampshire államában. A robbanásban tizenegyen sérültek meg, köztük öt gyerek, jelentette a CBS. Az ABC értesülései szerint két csecsemőkorú gyermek állapota súlyos.

A robbanás kedden, helyi idő szerint este fél nyolckor - magyar idő szerint kedd hajnalban. A jelentések szerint a szerdai függetlenségnapi ünnepségekre összekészített petárdák és tűzijátékok robbantak fel a ház hátsó verandáján. A rendőrség jelentése szerint a ház és az udvar is tele volt petárdákkal.

Az épület tulajdonosa, Chris Pappathan biztosítási ügynök, aki szomszédai szerint minden évben nagy tűzijátékkal ünnepli július 4-ét.

"Minden évben nagyobbal és nagyobbal. Nagyon óvatos, nagyon elővigyázatos. Tudja, mit csinál, de most valami rosszul sült el" - nyilatkozta szomszédja, Barbara Catanzano, aki nem sérült meg a robbanásban. Egy másik szomszéd, Taylor Jackson azt figyelte meg, hogy a sok petárda sok pénzbe kerül. "Mindig figyelt, hogy mindenki megfelelő távolságban legyen" - mesélte az elővigyázatos Pappathanról.

Rovatok