Index Vakbarát Hírportál

Egymillió dolláros óvadék a 17 éves fiú gyilkosának

2012. július 6., péntek 00:31

Egy floridai bíró egymillió dolláros óvadékot határozott meg George Zimermann-nak, akit azzal vádolnak, hogy önkéntes rendőrként hirtelen felindulásból lelőtte a 17 éves Trayvon Martint. A bíróság szerint nagy a veszélye annak, hogy Zimermann el akar menekülni az országból, hogy elkerülje az ítéletet. A család ugyanakkor egyelőre nem tudja, honnan szerezhetne ennyi pénzt.

Júniusban feleségét, Shellie Zimmermant is letartóztatták, mert hamis esküvel vallott a család anyagi helyzetéről, amikor az óvadékkal kapcsolatban meghallgatták. A nő nem sokáig ült előzetesben: esetében az óvadékot ezer dollárban állapították meg, ezt kifizette, így szabadlábon védekezhet. Tárgyalása július 31-én lesz.

Zimermann ügyében felmerült a hatóságok rasszista elfogultságának lehetősége. A 17 éves áldozat halála országszerte indulatokat váltott ki, mert a fehér és latin-amerikai felmenőkkel rendelkező Zimmerman ellen, aki önvédelemre hivatkozott, több mint másfél hónapig nem indult eljárás. Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik, ha bűnösnek találják.

Rovatok