Index Vakbarát Hírportál

Eddig öt sérültje van a pamplonai bikafuttatásnak

2012. július 7., szombat 14:33

Öt ember is megsérült ma a pamplonai bikafuttatáson, pedig az állatok a korábbi évekhez képest lassan, 2 perc 53 másodperc alatt tették meg a 849 méteres távot. A világhírnek örvendő esemény naponta meg fog ismétlődni reggel nyolckor egészen július 14-ig.

Az első nap több ezren vettek részt a San Fermín-ünnep keretében megrendezett bikafuttatáson. A bikáknak karámjukból kell elfutniuk reggel a helyi arénába, ahol napközben matadorokkal rendeznek bikaviadalokat. A bikák futásában a vállalkozó szellemű helybéliek és turisták is megpróbálhatnak részt venni, de evvel saját testi épségüket kockáztatják.

A Daily Telegraph szerint ma ketten jártak igazán rosszul a futók közül. Egy férfit combon szúrta az egyik állat szarva és őt ezért kórházba kellett szállítani, míg egy fiatal fiút több méteren keresztül vonszolta az egyik több mint 500 kilós bika. Páran még kisebb sérüléseket szenvedtek, mikor az egyik bika megzavarodott és megkergetett pár futót, mielőtt az arénában a karámjába terelték volna.

Rovatok