Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes nő az észak-koreai vezető oldalán

2012. július 9., hétfő 17:14

Egy eddig sosem látott nő jelent meg az észak-koreai állami televízió adásában. A rejtélyes nő felbukkant Kim Dzsongun oldalán egy koncerten és egy megemlékezésen is, ahol Kim Ir Szen egykori elnök előtt tisztelegtek. Szöuli elemzők szerint a nő Kim Dzsongun felesége, élettársa, vagy a húga lehet, aki a kilencvenes években együtt tanult testvérével Svájcban – írja a Telegraph.

A tévéfelvételeken látható nő a húszas, harmincas éveiben járhat, és az összes felvételen a vezető mellett sétál. Az egyik adásban a vezetővel együtt fejet hajtott Kim Ir Szen portréja előtt, megemlékezvén a mostani államfő nagyapjának 1994-es haláláról. Pénteken az ország állami zenekara által játszott koncerten bukkant fel, a rövid hajú nő akkor fekete ruhát viselt. A műsorban a színészek Walt Disney híres rajzfilmjeinek kosztümjeiben léptek fel.

Egyes vélekedések szerint a nyugati kultúrából származó rajzfilmfigurák szerepeltetése nem változtat jelentősen Phenjan politikáján. Az állami hírügynökség azonban tudni véli, hogy „Kim még idén drámai változást fog létrehozni az ország művészeti és irodalmi életében”.

Rovatok