Index Vakbarát Hírportál

Óriási adócsalást feltételeznek a német hatóságok

2012. július 11., szerda 06:22

Házkutatásokat kezdett a német adóhatóság a svájci Credit Suisse bank németországi ügyfeleinél, akik közül sokakat adócsalással gyanúsítanak, jelentette a Handelsblatt gazdasági napilap. Értesüléseik szerint a német adóhatóság bizonyos álbiztosítási termékekről szerzett tudomást, melyek több milliárdos adóbevételtől fosztották meg az államot.

Mintegy hétezer, többségében német ügyfél ellen indítottak vizsgálatot. "Azt tanácsoltuk az ügyfeleinknek, hogy adószakértők segítségével tekintsék át adózási helyzetüket, és ha szükséges, álljanak a hatóságok rendelkezésére" - nyilatkozta a lapnak Marc Dosch, a Credit Suisse szóvivője.

Az AFP értesülései szerint a bank bermudai leányvállalata, a Credit Suisse Life segítségével adómentességet biztosító életbiztosítási terméknek álcázott normális folyószámlákat. Dosch szerint felszólították ügyfeleiket, hogy tisztázzák magukat.

A Credit Suisse szerint a termék legális, más pénzintézetek kínálatában is szerepel. Ők maguk ugyanakkor már egy éve nem forgalmazzák Németországban.

A handelsblatt banki forrásokból származó értesülései szerint a német adóhatóság figyelmét a banki ügyfelek a Credit Suisse-hez való átáramlása keltette fel.

Rovatok