Index Vakbarát Hírportál

Gyógykezelésre szorult a milliárdos örökös

2012. július 12., csütörtök 11:14

A pontos részletek még nem ismertek, de a rendőrség szerint akár négy napig is egy szobában lakhatott felesége holttestével Hans Kristian Rausing, az ötmilliárd fontnál is többre értékelt Tetra Pak vállalatbirodalom örököse. Annak ellenére, hogy egy 15 millió angol fontot érő villában éltek, a házaspár barátai szerint igazából csak két szobát használtak az egész házban, amiket egy drogbarlanggá alakítottak át.

A rendőrség jelenleg a házaspár telefonhívásait, elektronikus levelezését és mobilos üzeneteit ellenőrzi, hogy kiderítsék pontosan mikor hunyt el Eva Rausing. Eva feltehetően kábítószer-túladagolásban halt meg, de a holttest állapota miatt egyelőre nem tudták megállapítani a halál pontos okát. Térfigyelő kamerák felvételei alapján azt is ellenőrzik, hogy Hans Kristian járt-e otthon, amikor a felesége már feltehetőleg halott volt.

A házaspár már évek óta drogfüggőséggel küzdött (rendőrségi büntetésben is részesültek), ezért tűnik valószínűnek a túladagolás, mint Eva halálának oka. A Daily Mail információi szerint a házaspár mostanában nem örvendett jó egészségnek. Hans Rausing állítólag nem tudott értelmesen válaszolni, amikor a rendőrség megpróbálta kikérdezni az esetről és a holttestről, és most egy „egészségügyi intézményben” van, ahol kezelés alatt tartják.

Jules Hearn, a család barátja szerint Eva Rausing halála „elkerülhetetlen” volt. Évek óta drogproblémákkal küzdött. Egy másik barát Liz Brewer ezt szintén megerősítette, szerinte Eva mindent megpróbálta, több rehabilitációs programban is részt vett, de teljesen függő volt.

A hatóságok azért kutatták át a Rausing házaspár házát, mert a hét elején gyorshajtáson kapták Hans Rausingot, és mikor átnézték az autóját nagy mennyiségű kábítószert találtak a járműben. A házban eredetileg drogot kerestek, de a kutatás közben bukkantak rá Eva Rausing holttestére.

Rovatok