Index Vakbarát Hírportál

Tömeggyilkosság Szíriában

2012. július 13., péntek 06:02 | aznap frissítve

Szíriai ellenzéki források szerint emberek százait mészárolta le egy faluban csütörtökön a hadsereg és a kormánypárti milícia. A központi Hama tartomány forradalmi tanácsa arról tájékoztatta a brit hírügynökség ammáni irodáját, hogy Treimsza falut helikopterekkel és harckocsikkal lőtték, majd elfoglalta a milícia, amely kivégzéseket hajtott végre. Az áldozatok száma több, mint kétszáz.

Ugyanezt a hírt közölte Bejrútban az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH), amely "több mint száz" civil halottról tud, de közülük még csak 30-nak tudják a kilétét.

A SANA hivatalos szíriai hírügynökség szerint a hadsereg "egy terrorista csoporttal" csapott össze a helységben. Részletezés nélkül annyit közölt, hogy "a terroristák súlyos veszteségeket szenvedtek", és elesett három katona is.

Az OSDH csütörtöki összesítésében az ország más részeiből az erőszak 69 halálos áldozatáról adott hírt. A treimszai a szíriai polgárháború egyik legvéresebb mészárlása.

Az Asszad-rezsim elleni felkelés kitörése, tavaly március óta mintegy 16 ezer embert öltek Szíriában. A Treimszában történtek miatt több nagyvárosban, köztük Damaszkuszban is tiltakozások voltak.

Rovatok