Index Vakbarát Hírportál

Arab hajóra lőttek a jenkik

2012. július 16., hétfő 19:34

Először rádión, majd pár figyelmeztető lövéssel próbálták jobb belátásra bírni az amerikai hadihajó felé közeledő kis hajót, de hiába. Egy ember meghalt, amikor ezt követően az amerikaiak tüzet nyitottak.

Egy Perzsa-öbölben horgonyzó amerikai hadihajóról tüzet nyitottak egy kisebb hajóra, írja a CNN. Az amerikai hadsereg sajtóosztályának közleménye szerint a hajó túl közel merészkedtek a hadihajóhoz, amiről először figyelmeztető, majd éles lövéseket adtak le rá. Az incidensben egy ember életét vesztette.

Az USNS Rappahannock nevű tartályhajó Dubaj Dzsebel Ali nevű kikötőjétől 16 kilométerre horgonyzik a Perzsa-öbölben. A kisebb hajó a kikötő felé tartott, de letért az útirányról. A hadihajóról rádión figyelmeztették a kapitányt, hogy 1100 méteren belül ért, de a hajó nem változtatott irányt.

A Rappahannock kapitánya ekkor döntött a figyelmeztető lövések leadásáról, majd amikor ennek sem volt foganatja, mozgásképtelenné tették a vízi járművet. A haditengerészet közlése szerint vizsgálatot indítottak a hétfő délelőtti incidens ügyében, de egyelőre úgy néz ki, minden a szabályzatnak megfelelően történt.

Rovatok