Index Vakbarát Hírportál

Elárverezték Károly herceg 30 éves pirítósát

2012. július 19., csütörtök 18:20

Elárvereztek egy szelet pirítóst, amelyet még Károly herceg hagyott meg a reggeliből arról a napról, amikor elvette Diana hercegnőt, írja a Reuters. A pirítóst az 1981-es esküvő emlékeként tartotta meg a királyi család egyik volt alkalmazottjának anyja, most 230 fontért (kb. 84 ezer forintért) kelt el.

„Akkoriban a lányom szobalány volt a királyi családnál, és a feladatai közé tartozott, hogy összeszedje a reggelis tálcát" – áll Rosemarie Smith közleményében, aki meglátogatta lányát munka közben. Meglátta a tálcán hagyott pirítóst, amelyet elrakott magának, és harminc éven át a polcon tartotta.

Az asszony azután döntött a pirítós értékesítése mellett, hogy Vilmos herceg esküvője, valamint II. Erzsébet királynő gyémántjubileuma miatt megnőtt az érdeklődés a királyi család relikviái iránt. Megkereste a Hanson aukciós házat, amely jelezte, hogy a királyi tárgyak gyűjtőinek szép pénzt megérhet a pirítós is.

A pirítós egyike lett az aukción eladott legdrágább ételeknek az Egyesült Királyságban. Az aukciós ház, a Hansons ugyanakkor hozzátette, hogy nem lehet bebizonyítani, hogy a pirítós valóban Károly herceg asztaláról származik.

Rovatok